Dan otvorenih vrata i Sajam sezonskog zapošljavanja 6. i 7. marta




Dan otvorenih vrata i Sajam sezonskog zapošljavanja 6. i 7. marta

Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Studentskim parlamentom UCG i ove godine organizuje Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore i Sajam sezonskog zapošljavanja – Summer job 2024, u srijedu, 6. marta, u kampusu Univerziteta u Podgorici, u periodu od 10-16 časova, dok će Summer job imati svoj nastavak i sledećeg dana, 7. marta, na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, od 10.00 do 16.00 sati.

Manifestacija Dan otvorenih vrata pod sloganom "Otvori vrata svoje budućnosti" i ove godine pruža priliku svim maturantima da istraže mogućnosti upisa i studiranja na UCG. Maturanti će imati priliku da sa profesorima, saradnicima i predstavnicima studenata sa svih univerzitetskih jedinica razmijene informacije o oblastima koje ih zanimaju i postave pitanja, kako bi došli do najbolje odluke o izboru fakulteta. Ova manifestacija pruža priliku budućim studentima da steknu sve potrebne informacije koje će im pomoći pri izboru fakulteta i studijskih programa. Pored toga, posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa životom na univerzitetu, uključujući sportske i kulturne aktivnosti, studentske organizacije, uslove smještaja, kao i sa programima mobilnosti koji im omogućavaju da provedu dio studija na nekom od evropskih univerziteta.

U okviru Dana otvorenih vrata UCG maturantima i studentima će se tradicionalno predstaviti i Centar za međunarodnu saradnju i razvoj karijere u okviru kojeg djeluju Kancelarija za međunarodnu saradnju i mobilnost, Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje, Frankofona kancelarija za zapošljavanje i Kancelarija za projekte.

Kroz ostvarenu saradnju i kontinuiranu komunikaciju sa koordinatorima svih srednjih škola u Crnoj Gori, maturanti su upoznati sa događajem na kojem će imati priliku da otklone nedoumice u vezi sa svojim daljim obrazovnim putem. Takođe, putem saradnje sa opštinama u Crnoj Gori, maturantima je omogućen prevoz kako bi im se olakšao pristup ovom važnom događaju. Očekuje se između 3000 i 4000 posjetilaca.

 

 

Sajam sezonskog zapošljavanja – Summer job 2024

Image

 

Sajam sezonskog zapošljavanja – Summer job 2024 se tradicionalno održava 16 godina i predstavlja priliku da svi zainteresovani na najjednostavniji način pronađu sezonsko zaposlenje.

Na Sajmu će se svim prisutnima predstaviti veliki broj renomiranih poslodavaca iz cijele Crne Gore iz oblasti turizma i srodnih djelatnosti, koji otvaraju vrata mladima i pružaju priliku za sticanje prvog radnog iskustva. Na ovogodišnjem sajmu, studentima i maturantima predstaviće se oko 80 uglednih poslodavaca iz cijele Crne Gore. U ponudi je preko 2000 otvorenih pozicija u raznim hotelima, restoranima, turističkim agencijama i drugim kompanijama. Svi posjetioci biće u prilici da se upoznaju za ponudom poslodavaca i informišu o svim ostalim detaljima. Za sve mlade ljude ovo je prava prilika da se predstave u najboljem svijetlu i odaberu posao koji im odgovara.

Do sada je kroz Summer job svoje prvo radno iskustvo steklo preko 10.000 maturanata i studenata, a svake godine sezonske poslove ponudi oko 80 poslodavaca koji nude preko 2000 otvorenih pozicija za sezonsko zaposlenje, čime je ovaj projekat prepoznat kao najveći događaj ovakvog karaktera na  kojem učestvuju predstavnici privrednog sektora.

Događaj organizuje Studentski parlament UCG u saradnji sa Kancelarijom za razvoj karijere i cjeloživotno učenje UCG, uz poršku partnera: Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Zavoda za zapošljavanje CG, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva sporta i mladih, Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom Glavnog grada Podgorice, Opštine Kotor, Privredne komore CG i Nacionalne turističke organizacije CG.

U prilogu je dostupan spisak poslodavaca za ovogodišnji Sajam sezonskog zapošljavanja - Summer job, kao i lista otvorenih pozicija.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.