Otvoren novi ciklus Social Impact Award (SIA) programa u Crnoj Gori za 2024. godinu




Otvoren novi ciklus <span class="CyrLatIgnore">Social Impact Award (SIA)</span>  programa u Crnoj Gori za 2024. godinu

Social Impact Award (SIA) pruža priliku mladima uzrasta od 15 do 30 godina da kroz učešće u projektu steknu i razviju različite vještine, osvoje vrijedne nagrade i iskustvo, te se na taj način pridruže globalnoj mreži mladih lidera i inovatora koji rade na rješavanju društvenih izazova kroz inovacije i održivost.

Svi zainteresovani učesnici će imati priliku da učestvuju u preko 40 edukativnih radionica i obuka koje će se održati u sve tri crnogorske regije, kao i da dobiju mentorsku podršku priznatih profesionalaca, dok četiri pobjednička tima očekuje i početni kapital za realizaciju biznis ideje u iznosu od 1.500 eura, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu, koji se ove godine održava u Manhajmu, Njemačka.

Prijave za ovogodišnji ciklus otvorene su od 27. marta i trajaće sve do 31. maja, a aplikacija se može podnijeti na ovom linku.

Pored generalnih pokrovitelja, partneri SIA programa su Coca-Cola HBC Crna Gora, Idea-CG, Centralna banka Crne Gore, Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore i Univerzitet Donja Gorica, a podršku programu pružaju i Neregelia, Alter Modus, Privredna komora Crne Gore, NEST Coworking i The Chedi Luštica Bay.

Social Impact Award (SIA) predstavlja najveći evropski program podrške društvenom preduzetništvu mladih koji je 2009. godine pokrenut od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Univerzitetom za biznis i ekonomiju u Beču, a od 2022. godine ovaj projekat u Crnoj Gori implementira NVO Centar za omladinsku edukaciju.

Pridruži se i istraži svijet društvenog preduzetništva!  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.