Rektorat, 05.04.2018

Karijerni centar podržao aktivnosti studentskih organizacija  Karijerni centar Univerziteta Crne Gore nastavlja sa aktivnostima koje imaju za cilj da dopune znanje i vještine studenata koje oni stiču na fakultetima. Sa tim ciljem za studente Građevinskog fakulteta organizovan je besplatan kurs za program „AutoCAD“, dok su studenti Ekonomskog fakulteta bili u prilici da isprate konferenciju „Bank and Business Conference 2018“.

Besplatan kurs za AutoCAD, koji Studentsko vijeće Građevinskog fakulteta organizuje u saradnji sa Studentskim savezom i Karijernim centrom,  već je otpočeo, a biće realizovan u periodu od 3. do 6. aprila 2018. godine. Za dodatne informacije o kursu možete kontaktirati Studentsko vijeće Građevinskog fakulteta ili Karijerni centar UCG.

Konferencija pod nazivom „Bank & Business Conference 2018“, prva toga tipa, realizovana je 22, 23. i 27. marta 2018. godine. Događaj je organizovao Savez studenata Ekonomskog fakulteta, a podrška je stigla i od Karijernog centra Univerziteta Crne Gore.

Prvog dana konferencije studenti su kroz brojna predavanja istaknutih eksperata imali prilike da čuju nešto više o bankarstvu, nakon čega su podijeljeni u timove sa zaduženjima da riješe određene studije slučaja. Drugog dana tema je bila preduzetništvo, a trećeg dana su imali priliku da posjete Crnogorsku komercijalnu banku.

Timovi koji su predložili najbolja rješenja za dobijene studije slučaja, osvojili su stručnu praksu kao nagradu u Erste i Addiko banci, a timove su sačinjavali:

Tim br. 12 : Milica Rahović, Luka Tomković, Amela, Delić;

Tim br. 1: Maida Pilica, Nemanja Raičević, Dragana Maraš;

Tim br. 8: Jovana Racković, Vuko Lazarević, Ksenija Đuković.

Business and Bank konferencija bila je idealna za sve studente koji su željeli da prošire svoje znanje iz oblasti bankarstva i preduzetništva. Čulo se mnogo korisnih savjeta i sugestija od stručnjaka i lidera u ovim oblastima, a učesnici su proširli mrežu svojih kontakata što je bio glavni cilj ovog projekta.

 

Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print