Karijerni centar podržao aktivnosti studentskih organizacija 




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

 Karijerni centar Univerziteta Crne Gore nastavlja sa aktivnostima koje imaju za cilj da dopune znanje i vještine studenata koje oni stiču na fakultetima. Sa tim ciljem za studente Građevinskog fakulteta organizovan je besplatan kurs za program „AutoCAD“, dok su studenti Ekonomskog fakulteta bili u prilici da isprate konferenciju „Bank and Business Conference 2018“.

Besplatan kurs za AutoCAD, koji Studentsko vijeće Građevinskog fakulteta organizuje u saradnji sa Studentskim savezom i Karijernim centrom,  već je otpočeo, a biće realizovan u periodu od 3. do 6. aprila 2018. godine. Za dodatne informacije o kursu možete kontaktirati Studentsko vijeće Građevinskog fakulteta ili Karijerni centar UCG.

Konferencija pod nazivom „Bank & Business Conference 2018“, prva toga tipa, realizovana je 22, 23. i 27. marta 2018. godine. Događaj je organizovao Savez studenata Ekonomskog fakulteta, a podrška je stigla i od Karijernog centra Univerziteta Crne Gore.

Prvog dana konferencije studenti su kroz brojna predavanja istaknutih eksperata imali prilike da čuju nešto više o bankarstvu, nakon čega su podijeljeni u timove sa zaduženjima da riješe određene studije slučaja. Drugog dana tema je bila preduzetništvo, a trećeg dana su imali priliku da posjete Crnogorsku komercijalnu banku.

Timovi koji su predložili najbolja rješenja za dobijene studije slučaja, osvojili su stručnu praksu kao nagradu u Erste i Addiko banci, a timove su sačinjavali:

Tim br. 12 : Milica Rahović, Luka Tomković, Amela, Delić;

Tim br. 1: Maida Pilica, Nemanja Raičević, Dragana Maraš;

Tim br. 8: Jovana Racković, Vuko Lazarević, Ksenija Đuković.

Business and Bank konferencija bila je idealna za sve studente koji su željeli da prošire svoje znanje iz oblasti bankarstva i preduzetništva. Čulo se mnogo korisnih savjeta i sugestija od stručnjaka i lidera u ovim oblastima, a učesnici su proširli mrežu svojih kontakata što je bio glavni cilj ovog projekta.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.