Rektorat, 25.02.2019

Počela obuka za početnike u biznisuFOTO

Obuka za početnike u biznisu počela je sinoć, 25. februara, u 18.00 sati, u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru, zvaničnim otvaranjem od strane predstavnika Karijernog centra Univerziteta Crne Gore i Glavnog grada Podgorica.

Na otvaranju su govorili menadžer Karijernog centra Univerziteta Crne Gore Ivica Todorović,  i  šef Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada Podgorica Vladimir Rajičić.

"Trudićemo se da kroz program obuke steknete sva nephodna znanja i vještine, kako u praktičnom tako i u teorijskom dijelu. U tome će vam najviše pomoći predavači. Večeras sa nama je Radivoje Drobnjak, a uz njega će predavač biti i magistar Nikola Mišnić", kazao je studentima menadžer Karijernog centra Ivica Todorović.

Obuka će trajati dva i po mjeseca, a održavaće se dva puta sedmično, ponedjeljkom i srijedom, sa početkom u 18.00 sati, u okviru Kancelarije za inovativne-edukativne usluge, koju je Univerzitet osnovao u saradnji sa Glavnim gradom.

Todorović je najavio da će nakon obuke uslijediti konkurs koji će najboljima omogućiti mentorstvo i finansijsku podršku za razvoj svog start up biznisa. 

Karijerni centar Univerziteta Crne Gore je, u domenu planiranja budućnosti i karijere, na raspolaganju je za dodatna pitanja ne samo polaznicima ove obuke već i svim drugim studentima, poručio je Todorović. 

Šef Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada Podgorica Vladimir Rajičić izrazio je nadu da će se ideje studenata na najbolji mogući način realizovati na domaćem tržištu.

"Naravno, koliko ideje budu inovativne i kvalitetne toliko će i njihov potencijal biti veliki da iz CG odu dalje i budu neke ideje koje će vremenom biti prepoznate i kao globalni brendovi", kazao je Rajičić i poželio uspjeh studentima. 

 

 

Izjave govornika i atmosfera sa prvog predavanja date su u nastavku, a dostupne su i na http://www.infobiro.tv/: