Održana radionica za pisanje RISE projekata




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom nauke i projektom „Net4Mobiltiy+“ održao je juče jednodnevnu radionicu za pisanje RISE projekata, u okviru Marija Sklodovska Kiri Akcija – Horizont 2020.

Ana Dragutinović iz Centra za međunarodnu saradnju UCG kazala je da Univerzitet teži i u kontinuitetu radi na poboljšanju apliciranja za grantove kakvi su dati u okviru Marija Sklodovska Kiri Akcije.

Branka Žižić, nacionalni koordinator za Horizont 2020 u Ministarstvu nauke, kazala je da je ova radionica važna zbog toga što njeni polaznici mogu dobiti nova znanja i vještine direktno od iskusnih trenera i nacionalnih kontakt osoba za Marija Sklodovski Kiri Akcije (MSCA).

„Ministarstvo nauke Crne Gore se trudi da izgradi mrežu istraživača i računa da ćete vi dati novu energiju istraživačkom sistemu Crne Gore“, kazala je Žižić polaznicima radionice i dodala da je Ministarstvo nauke otvorena adresa za pomoć i asistiranje u apliciranju projekata, s obzirom na dobru povezanost sa nacionalnim kontakt osobama u inostranstvu i raspolaganjem informacijama.

Radionicu su vodili iskusni treneri i MSCA nacionalne kontakt osobe Nora Jeney iz Mađarske, Tugba Arslan iz Turske, Sandra Vidović iz Hrvatske i Filip Petrović iz Crne Gore.


Polaznici radionice su se upoznali sa strukturom aplikacije, njenim djelovima koji se odnose na izvrnost, uticaj i implementaciju, kako bi pospješili svoje učešće u ovom programu.

Program „RISE“ realizuje se u okviru Marija Sklodovska Kiri Akcija, a podrazumijeva kratkoročne, međunarodne mobilnosti naučnoistraživačkog osoblja, između akademskih instituticija i organizacija iz industrije, kao i ostalih komercijalnih partnera. Program se finansira pod pokroviteljstvom glavnog fonda Evropske komisije za nauku i inovacije - Horizonta 2020. Ovogodišnji poziv otvoren je do 02. aprila 2019. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.