Objavljen poziv za MSCA individualne stipendije




Objavljen poziv za MSCA individualne stipendije

Evropska komisija objavila je poziv za individualne stipendije unutar Marija Sklodovska Kiri Akcija 11. aprila 2019. godine. Budžet u iznosu od 296,5 miliona eura obezbijeđen je kao podrška za istraživanje iskusnim istraživačima svih nacionalnosti, iz bilo koje istraživačke oblasti.

Poziv je otvoren do 11. septembra 2019. godine, do 17 časova.

Prijave za ovaj poziv mogu slati istraživači koji imaju diplomu doktora nauka, ili najmanje četiri godine istraživačkog radnog iskustva, sa punim radnim vremenom, do isteka roka poziva. Kandidati mogu birati između evropske i globalne stipendije, u zavisnosti od toga da li njihova mobilnost podrazumijeva kretanje unutar ili van Evrope.

Posebno su zanimljiva dva panela unutar ove oblasti – Career Restart Panel, ukoliko nakon određene pauze istraživači namjeravaju da se vrate svojoj istraživačkoj karijeri i Reintegration Panel, ukoliko su istraživači radili van Evrope, a sada namjeravaju da se vrate nazad.

Za kompletiranje prijave, istraživači su obavezni da pronađu mentora koji će ih voditi kroz ovo istraživanje, kao i instituciju domaćina, na kojoj će obavljati istraživanje i realizovati mobilnost. Pretraga institucija koje su voljne da prihvate MSCA IF stipendiste može se obaviti putem EURAXESS portala, dostupnog ovdje.

Za više informacija možete posjetiti Funding and Tenders Portal, kao i zvanični sajt MSCA, ili kontaktirati nacionalnu kontakt osobu za Marija Sklodovska Kiri Akcije: Filipa Petrovića, e-mail: fpetrovic@ucg.ac.me.

Detaljan vodič za MSCA IF poziv dostupan je u prilogu.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.