Sa studentima o vještinama predstavljanja poslodavcu i Europass dokumentima
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje na Univerzitetu Crne Gore organizovala je i realizovala peti ciklus radionice pod nazivom “Vještine predstavljanja poslodavcu i predstavljanje Europass dokumenata".

Tokom radionice koja je održana 26. oktobra u prostorijama Rektorata, studenti su imali priliku da, kroz tri cjeline, saznaju kako da napišu CV obrazac i motivaciono pismo, te kako da se najbolje pripreme za razgovor za posao.

Radionice su predviđene za manje grupe studenata, koji su, uz podršku stručnog tima, mogli da nauče kako da ispoštuju odgovarajuću formu pomenutih dokumenata, ali i kako da predstave sebe na najbolji mogući način, prilikom direktnog kontakta sa poslodavcem.

Na radionici je predstavljen i Europass koji, kao jedinstveni portfolio sačinjen od pet dokumenata (Europass biografija - CV, Europass jezički pasoš, Europass mobilnost, Europass dodatak diplomi, Europass dodatak diplomi/sertifikatu) omogućava da studenti predstave stečena znanja, vještine, iskustva i kvalifikacije na jasan, uporediv i pouzdan način. 

Tim Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje predstavio je i nove platfrome namijenjene za edukaciju i zapošljavanje mladih, prvenstveno studenata Univerziteta Crne Gore. Studenti su imali priliku da se upoznaju sa svim mogućnostima koje im članstvo na ovakvim platformama donosi, kao što su povećanje svoje zapošljivosti, ostvarivanje kontakata sa poslodavcima iz njihove profesionalne i stručne oblasti i, na kraju, sticanje prvih radnih iskustava. Pored toga, svakom od studenata je pružena personalizovana podrška prilikom pravljenja aplikacionih dokumenata na ovim platformama.

Zbog velikog interesovanja, navedene akivnosti će biti dostupne studentima i u narednom periodu, o čemu će biti blagovremeno obaviješteni.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.