Rektorat

EDUROAM (EDUcational ROAMing)Eduroam (EDUcational ROAMing) je besplatan servis za pristup Internetu. Svojim korisnicima omogucava bezbjedan, brz i jednostavan pristup Internetu širom svijeta, bez potrebe za otvaranjem dodatnih naloga, uz korišćenje već postojeceg korisničkog imena i lozinke kreiranih na instituciji u kojoj rade ili studiraju.

Tako npr. zaposleni na  Univerzitetu Crne Gore, može pristupiti eduroam Internetu na svom fakultetu, ili kada je u posjeti bilo kojoj instituciji u Crnoj Gori ili svijetu korišćenjem istog korisničkog imena i lozinke. Korisnik ima isti utisak, bez obzira gdje pristupa eduroam Internetu.

Korisnici eduroam servisa su studenti i zaposleni u naucno-istraživačkim i obrazovnim institucijama širom svijeta. U Crnoj Gori će moći da ga koriste svi zaposleni u institucijama članicama Akademske mreže Crne Gore.

Zahvaljujući najsavremenijim standardima za enkripciju (WPA2/AES i WPA2/TKIP), korisnicima je zagarantovan visok nivo zaštite privatnosti njihovih podataka.

Informacije o eduroam servisu mozete naći na zvaničnoj prezentaciji www.eduroam.ac.me

Kontakt i podrška: helpdesk@ac.me

Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print