Na Univerzitetu Crne Gore sjutra onlajn obuka za korišćenje platforme Web of Science




Na Univerzitetu Crne Gore sjutra onlajn obuka za korišćenje platforme Web of Science

Onlajn obuka korišćenja platforme Web of Science za sve zainteresovane članove akademske zajednice Univerziteta Crne Gore biće organizovana u petak, 15. maja, u 10.00 sati, putem Zoom aplikacije.

Za onlajn obuku zainteresovani se mogu prijaviti putem linka: https://us02web.zoom.us/j/82116857159

Obuka će biti na engleskom jeziku, a prezentaciju će održati predstavnici kompanije Clarivate Analytics, sa kojom Univerzitet Crne Gore ima potpisani ugovor za dostupnost sadržajima ove platforme.

Zahvaljujući dostupnosti sadržaja u okviru Web of Science baze podataka, istraživači Univerziteta Crne Gore su  dobili priliku da koriste servise, pretraživačke i analitičke alate u okviru Web of Science, koji im mogu biti od značajne pomoći prilikom izbora naučne literature, pregleda atraktivnih istraživačkih oblasti i radova, sistematizacije i kategorizacije naučnih publikacija publikovanih od strane renomiranih svjetskih izdavača, odnosno bolju informisanost i veću dostupnost naučnih sadržaja.

Clarivate Analytics posjeduje i upravlja setom usluga koje su, uglavnom zasnovane na različitim vrstama analitike, a koje imaju za cilj da svojim korisnicima ponude mogućnost da ubrzaju porast inovacija u oblasti kojom se bave,  pružajući im pouzdan uvid u podatke koje su im neophodni i omogućava brže otkrivanje, zaštitu i komercijalizaciju novih ideja. Vizija kompanije Clarivate Analitics je da poboljša način na koji svijet stvara, te štiti i unapređuje inovacije.

 

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/71851-na-univerzitetu-crne-gore-odrzana-prezentacija-koriscenja-otkljucane-platforme-web-of-science

 

Medijske objave:

https://volimpodgoricu.me/2020/05/11/na-univerzitetu-crne-gore-obuka-za-koriscenje-platforme-web-of-science-u-petak-onlajn/

https://www.portalanalitika.me/clanak/na-univerzitetu-u-petak-onlajn-obuka-za-koriscenje-servisa

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/278824/onlajn-obuka-za-koriscenje-platforme-web-of-science-.html

 

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.