Na Univerzitetu Crne Gore održana onlajn obuka o korišćenju platforme Web of Science




Na Univerzitetu Crne Gore održana onlajn obuka o korišćenju platforme Web of Science

Onlajn obuka korišćenja platforme Web of Science za članove akademske zajednice Univerziteta Crne Gore održana je danas putem Zoom aplikacije.

Prezentaciju je održao Jozef Jilek, predstavnik kompanije  sa kojom Univerzitet Crne Gore ima potpisani ugovor za dostupnost sadržajima ove platforme.

Za Web of Science (WoS)  platformu u izdanju Clarivate Analytics, Jilek je u uvodnom dijelu ukazao da su putem nje dostupne citatne baze koje pokrivaju sva područja nauke. Platforma sadrži više od 34.000 indeksiranih časopisa te gotovo milijardu zapisa citiranih referenci, a uključuje članke, zbornike s konferencija, izvještaje, patente i drugo.

Učesnicima prezentacije, putem Zoom aplikacije, pokazao je kako da, u gomili podataka, svedu i klasifikuju potrebne podatke i poboljšaju svoju pretragu, analiziraju rezultate i dobiju punu vrijednost pretraživačkog iskustva na ovoj platformi.

Korićenje ove platforme istraživačima može biti od značajne pomoći prilikom izbora naučne literature, pregleda atraktivnih istraživačkih oblasti i radova, sistematizacije i kategorizacije naučnih publikacija publikovanih od strane renomiranih svjetskih izdavača, odnosno bolju informisanost i veću dostupnost naučnih sadržaja.

„Web of Science vam omogućava da pratite stanje nauke i razvijete plan za raspoređovanje ograničenih istraživačkih fondove sada i u budućnosti, da pratite nova područja interesovanja i otkrijete ko je posebno aktivan u oblastima od posebnog interesa za vašu organizacije“, ukazao je Jilek.

 

 

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.