Predsjednik Vujanović primio delegaciju Čangša univerziteta za nauku i tehnoligiju




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je delegaciju Čangša univerziteta za nauku i tehnologiju na čelu sa sekretarom Univerziteta Fu Hongyuan-om. U delegaciji su bili i Wu Dilong, autor knjige o Crnoj Gori, direktor Direkcije za međunarodnu saradnju Čangša univerziteta i direktorica Instituta Konfučije Univerziteta Crne Gore Luo Chunxia. U razgovoru je učestvovao i ambasador Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cui Zhiwei.

Predsjednik je iskazao visoko poštovanje ukupnih odnosa dvije prijateljske države koja je sadržajna i intenzivna. Ukazao je na vrijedne aktivnosti Instituta Konfučije na Univerzitetu Crne Gore u oblasti naučne i obrazovne saradnje. Ocijenio je da će knjiga o Crnoj Gori autora Wu Dilong-a doprinijeti boljem upoznavanju Crne Gore u Kini i ohrabriti turističke posjete Kineza Crnoj Gori. Konstatovao je da je posjeta Delegacije Čangša univerziteta potvrda vrijednosti saradnje u kulturi i nauci i prilika da se u toj sferi otvore nove mogućnosti.

Sekretar Fu Hongyuan iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u kulturi i nauci, ukazujući na brojne aktivnosti Instituta Konfučije. Naglasio da je sa Univerzitetom Crne Gore dogovorena saradnja u mnogim oblastima te saopštio nove mogućnosti za nju, posebno u oblasti građevinarstva, turizma i finansijama. Autor knjige o Crnoj Gori Wu Dilong se saglasio da su prirodne ljepote Crne Gore njegovom knjigom predstavljene u Kini, što će nesumnjivo biti ohrabrenje kineskim turistima da posjete Crnu Goru.

 

http://www.predsjednik.me



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.