Objavljeni pobjednici likovnog konkursa Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Likovni konkurs Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore je izazvao veliko interesovanje kod osnovaca i srednjoškolaca. Na Institutu Konfucije na Univerzitetu Crne Gore stigla su 244 rada u tri kategorije iz gradova Podgorica, Bar, Nikšić, Berane, Bijelo Polje itd. Za sve tri kategorije izabrana su prva mjesta. 

U najmlađoj kategoriji 1. mjesto pripalo je Maksimu Šljivančaninu iz Osnovne škole “Sutjeska”, u Podgorici. Drugo i treće mjesto pripalo je Iliji Tomašević i Tei Jurščević iz Osnovne škole “Braća Ribar” iz Nikšića. Dodijeljene su i 24 specijalne nagrade za ovu kategoriju. Svi nagrađeni će dobiti sertifikate i poklon.

U srednjoj kategoriji prva nagrada pripala je Mariji Ilini iz Osnovne škole “Dušan Obradović”, Žabljak. Drugo mjesto osvojila je Biljana Mićanović iz Osnovne škole “Ratko Žarić”, Nikšić. Treće mjesto pripalo je Anđi Drljević iz Osnovne škole “Štampar Makarije”, Podgorica. Dodijeljeno je i 18 specijalnih nagrada za ovu kategoriju. Svi nagrađeni će dobiti sertifikate i poklon.

Kada je u pitanju kategorija srednjoškolaca 1. mjesto je osvojila Aleksandra Suhanova iz Gimnazije “Niko Rolović” u Baru. Drugo i treće mjesto osvojile su Nikolina Ćoso i Irina Vujačić iz Gimnazije “Slobodan Škerović”, Podgorica. Dodijeljeno je i 13 specijalnih nagrada za ovu kategoriju. Svi nagrađeni će dobiti sertifikate i poklon.

Za gradove na primorju Herceg Novi, Tivat, Kotor u Konfucijevu učionicu na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom stigla su 393 rada u tri kategorije. Za sve tri kategorije izabrana su prva mjesta. 

U najmlađoj kategoriji 1. i 2. mjesto pripali su Tijani Vukasović i Anđelini Zgradić iz Osnovne škole “Dašo Pavičić” iz Igala, 3. mjesto   Maksim Kostunčev iz Likovne radionice “Grad sunca”, Herceg Novi. Dodijeljeno je i 17 specijalnih nagrada za ovu kategoriju. Svi nagrađeni će dobiti sertifikate i poklon.

U srednjoj kategoriji prva nagrada pripala je Fomini Taisiji iz Osnovne škole “Ilija Kišić”, Zelenika. Drugo mjesto osvojila je Radojičić Vladana iz Osnovne škole “Milan Vuković”, Herceg Novi, a treće mjesto pripalo je Stefanu Lakoniću iz Osnovne škole “Ilija Kišić”, Zelenika. Dodijeljeno je i 17 specijalnih nagrada za ovu kategoriju. Svi nagrađeni će dobiti sertifikate i poklon.

Kada je u pitanju kategorija srednjoškolaca 1. mjesto je osvojila Nera Franović iz Gimnazije u Kotoru. Drugo i treće mjesto osvojile su Natalija Zloković i Sofija Vujičić iz “Ivan Goran Kovačić”, Herceg Novi. Dodijeljeno je i 7 specijalnih nagrada za ovu kategoriju. Svi nagrađeni će dobiti sertifikate i poklon.

U prilogu su data sva imena nagrađenih. Ukoliko su slali radove na Institut Konfucije na UCG mogu podići nagrade i sertifikate 21. decembra u kancelariji Instituta u terminu 10h-14h koja se nalazi na Istorijskom Institutu. Prve i specijalne nagrade na primorju biće svečano uručene u foajeu dvorane Park u 16h. U prilogu je spisak prvih i specijalnih nagrada.

 

FOTO ALBUM RADOVA

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.