Uručene nagrade najboljima na likovnom konkursu "Kina i ja"




Uručene nagrade najboljima na likovnom konkursu "Kina i ja"

U nedjelju, 19.11.2023. u multimedijalnoj sali SKC UCG održana ne svečana ceremonija na kojoj su dodijelje nagrade najboljim učesnicima na likovnom konkursu pod temom "Kina i ja" u organizaciji Instituta Konfucije na UCG, a uz podršku Ambasade NR Kine. Na konkurs je pristiglo preko 850 radova iz 19 opština u Crnoj Gori i 59 obrazovnih institucija. Tom prilikom, dodijeljeno je 17 nagrada pobjednicima u 4 različite kategorije i 23 specijalna priznanja za zapaženo učešće na konkursu.


Uručena su i 3 posebna priznanja OŠ "Dašo Pavičić" iz Herceg Novog i OŠ "25. maj" iz Rožaja i OŠ “Milorad Musa Burzan” iz Podgorice koje su se izdvojile po broju poslatih radova.


"Likovni konkurs "Kina i ja" je prilika da proslavimo umjetnički izraz i kreativnost naših talentovanih učenika i studenata, a takođe i da se povežemo i produbimo naše razumijevanje kineske kulture i jezika. Ovo je tema koja nas poziva da razmišljamo o našem ličnom iskustvu i povezanosti sa Kinom. Kroz umjetnost, naši studenti su prenijeli svoje priče, emocije i viđenja ovog izuzetnog kulturnog prostora. Njihove slike i kreacije su oslikale su mostove između Crne Gore i Kine, a ova ceremonija je dokaz da se trud i posvećenost isplate, te da kreativnost i kulturna razmjena mogu da obogate naše živote."– istakla je direktorica Instituta doc. dr Milena Lipovina-Božović


Institut Konfucije na UCG srdačno zahvaljuje svim učenicima i mentorima na učešću na likovnom konkursu Instituta Konfucije na UCG i upućuje posebne čestitke nagrađenima.

U narednom linku su slike pobjednika ovogodišnjeg takmičenja: https://we.tl/b-DGByDNg1sv



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.