Institut Konfucije proslavio Festival lampiona




Institut Konfucije proslavio Festival lampiona

U prepunoj multimedijalnoj sali Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, Institut Konfucije obilježio je Festival lampiona. Tim povodom, Institut Konfucije priredio je drugačije druženje za posjetioce i ljubitelje kineskog jezika i kulture.

Festival lampiona obilježava kraj Kineske Nove godine ili Proljećnog festivala. Ono što krasi ovaj divan praznik jeste okupljanje porodice, kao i održavanje sloge, mira i sreće.

„Osjećam veliko zadovoljstvo što zajedno slavimo Festival lampiona, radujem se što je Institut Konfucije mjesto gdje se ne uči samo kineski jezik, nego povezuju ljudi, naše kulture, proširuje razumijevanje i poštovanje između naših naroda.“, istakla je ovom prilikom direktorica Instituta sa UCG, doc. dr Milena Lipovina-Božović

Prisutni su imali priliku da uživaju u programu koji su pripremili profesori kineskog jezika sa učenicima koji pohađaju besplatne kurseve kineskog jezika. Posjetioci su ovom prilikom mogli da vide kratak video koji opisuje osobenosti ovog Festivala, uživaju u koreografiji tradicionalnog kineskog plesa u izvođenju učenica, čuju poznatu kinesku pjesmu u izvođenju hora OŠ „Štampar Makarije“, ali i uživaju u defileu boja i tkanina  u okviru kojeg su naši najmlađi učenici prošetali u tradicionalnoj kineskoj odjeći po imenu Hanfu.

Nakon oficijalnog dijela, prisutni su imali priliku da učestvuju u interaktivnom programu, koji je uključivao zabavne igre, kaligrafiju, kao i degustaciju kineske hrane.

Posvećenost naših đaka, kao i ljubav koju gaje prema kineskom jeziku i kulturi daje nam veliki podsticaj za rast i razvoj Instituta. Zahvaljujemo se učesnicima programa, kao i svim posjetiocima koji su sa nama podijelili radost i proslavili festival lampiona.

Fotografije možete preuzeti na ovom linku: https://we.tl/b-ym5ILIMPWS 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.