Radionica o odnosu Crne Gore i Pojas i put inicijative




Radionica o odnosu Crne Gore i Pojas i put inicijative

Radionica „Kako Crna Gora percipira Pojas i put inicijativu i 16+1 saradnju“ , održaće se 9. jula, u 9.30, u Rektoratu Univerziteta Crne Gore. Radionicu organizuje Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore u saradnji sa Institutom Konfucije na Univerzitetu Crne Gore i Kineskim Institutom za Istočnu Evropu.

Na otvaranju radionice govoriće rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić, ambasador Narodne republike Kine u Crnoj Gori Nj.E Cui Zhiwei, potpredsjednik Kineske akademije društvenih nauka profesor Cai Fang i savjetnik potpredsjednika Vlade Crne Gore Vatroslav Belan, crnogorska direktorica Instituta Konfucije doc. dr Milena Đukanović i direktorica Diplomatske akademije Satka Hajdarpašić.

Riječ je o interaktivnoj radionici na kojoj će, u okviru tri panel diskusije, ugledni predavači govoriti na temu saradnje u oblasti ekonomije, infrastrukture, zaštite životne sredine, turizma i nauke. Radni jezik radionice je engleski.

Pojas i put inicijativa je razvojna strategija koju je predložio kineski predsjednik Si Đinping, a koja se fokusira na povezivanje i saradnju između Narodne Republike Kine i ostatka Evroazije.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.