Ljetnji kamp 2018. u Kini




















Ljetnji kamp Instituta Konfucije na UCG održan je na Changsha Univerzitetu nauke i tehnologije (CSUST), od 6. do 19. jula 2018, sa ukupno 14 učesnika.

Tokom ove dvije sedmice, studenti su imali kulturne kurseve, a posjetili su ì čuvene atrakcije Changsha i Beijing puteva.

Kurseve kineske kulture CSUST je priredio iz oblasti kao što su kuhinja, tie-dye, kinesko slikarstvo i kaligrafija. Pored toga, studenti su posjetili čuvena mjesta Hunan provincije: Yuelu Amkademiju, Ostrvo narandži, Hunan provincijski muzej, Tianxin paviljon, Bamboo i Muzej drvenih papuča, i nekadašnju rezidenciju Maoa, Shao Shan. Studenti su posjetili i ulice Pozi, Taipingt i druga mjesta.


Svi učesnici su bili na ceremoniji dodjele diploma za studente sa Ekvatorijalne Gvineje CSUST da bi im se ukazalo na snažnu atmosferu učenja.Profesor Jiang Changbo, potpredsjednik Changsha univerziteta poželio im je dobrodošlicu i uručio poklone u ime Univerziteta.
Na putu do Beijinga studenti su posjetili Ljetnju palatu, Ptičje gnijezdo, Veliki zid, Tjanmen trg, Rajski hram.

Učesnici kampa su bili i na ceremoniji otvaranja 2018 CEEC Ljetnji kamp IK koji je održao Beijing Foreign Studies Univerzitet pod vođstvom nastavnika I izveli su tradicionalnu kinesku vježbu "pet životinjskih vježbi".

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.