Zajednička konferencija instituta Konfucije Centralne i Istočne Evrope održana u Sofiji




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Crnogorska direktorica Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore Milena Đukanović i kineska direktorica Sandra Luo učestvovale su na zajedničkoj konferenciji Konfučijevih instituta iz Centralne i Istočne Evrope 2018. godine, u Sofiji u Bugarskoj.

"Ova konferencija se dešava svake godine u različitim zemljama Centralne i Istočne Evrope i okuplja predstavnike mreže Konfucije instituta u ovoj oblasti. Na konferenciji je bilo riječi o saradnji u nastavi kineskog jezika i aktivnosti u podršci Inicijativi Belt i Puta. Razmijenjena su isksutva iz dobrih praksi i ideje o budućim aktivnostima", prenijela je utiske direktorica Đukanović. 

Učesnici su raspravljali na plenarnim sjednicama o tri glavna aspekta aktivnosti i saradnje: prvi je poboljšanje sistema za evaluaciju i kvalitet nastave kineskog jezika, drugi  -karakteristike i inovativni razvoj Konfucijskog instituta i treći - važna uloga Konfucijskog instituta za podršku Pojas i put inicijative 16 + 1 ".

Na konferenciji je ukazano da je uloga Instituta Konfucije na državnom nivou da pomogne predstavnicima Vlade da  razumiju šta su razlike u pregovorima u kulturnom okruženju, te da se evropskoj javnosti približe aspekti stvarnog života kineskog naroda.

Predstavnici 30 Konfucijskih instituta iz 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope učestvovali su na Zajedničkoj konferenciji 2018. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.