Održano predavanje kineskog Taiđi velemajstora




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predavanje kineskog Taiđi velemajstora Zhao Youbin-a, pod okriljem Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, održano je u subotu 1. juna, u Chedi Luštica Bay u Tivtu.

Prisutni su imali priliku da čuju nešto više o kineskom kulturnom nasljeđu, kombinaciji Jin - Janga i kineske medicine, kao i o svim blagodetima taiđija za fizičko i psihičko zdravlje, koji je pogodan za sve uzraste.

Majstor Zhao Youbin je peta generacija potomaka u Yang-ovom Tai Chi porodičnom stablu. Član je Komiteta kineske asocijacije Wushu, član je Specijalnog komiteta za tradicionalni Wushu kineskog udruženja, član Wushu ogranka Odbora Nacionalnog društva za sport i nauku, zamjenik direktora Odsjeka za Tai Chi Quan u provinciji Shaanxi, direktor Tai Chi razvojnog centra Shaanxi Yongnian Yang, potpredsjednik Xi'an Wushu asocijacije, predsjednik Xi'an Tai Chi Udruženja porodice Yongnian Yang i direktor Tai Chi Quan trening centra Zhao Yaobin Yang. Takođe, kineska Vlada mu je dodijelila prestižnu titulu National Wushu Duanwei Level 8.

Majstor Zhao nije samo glavni nosilac sukcesije i razvoja tradicionalnog Yang-ovog Tai Chi-a već i izuzetni doprinosilac promociji Tai Chi kulture i propagiranju kineske kvintesencije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.