Rektorat

Magistarske studije
Univerzitet organizuje postdiplomske studije i omogućava sticanje diplome magistra nauka i umjetnosti iz interdisciplinarnih i multidisciplinarnih naučnih i umjetničkih oblasti.

Na magistarskim studijama stiče se obrazovanje zasnovano na naučnim istraživanjima ili umjetničkom stvaralaštvu, učešćem u organizovanom naučnoistraživačkom ili istraživačko-umjetničkom radu.

Magistarske studije organizuju se nakon završenih osnovnih ili specijalističkih studija, a obim magistarskog programa iznosi do 120 ECTS kredita.

Odbor za monitoring magistarskih studija, koji funkcioniše u okviru Centra za kvalitet, daje mišljenje na prijavu teme magistarskog rada, sa stanovišta metodoloških principa naučnoistraživačkog rada.

Magistarski rad, koji se vrednuje sa najviše 30 ECTS kredita, može se predati tek nakon položenih svih ispita i izvršenih svih drugih obaveza predviđenih studijskim programom.

Odbranom magistarskog rada, magistrand dokazuje da je savladao nastavni plan i program studija, stekao potrebno znanje i osposobio se za njegovu primjenu.

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.