Nova objava - 21.04.2020 00:19




   Predmetni nastavnik i saradnik u kontinuitetu šalju nastavne materijale u vezi sa predmetom Književnost i film. Tokom prethodne sedmice studenti su putem poslatog linka imali mogućnost da odgledaju epizodu kultne serije Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo (Ahtung, ahtung), a u vezi sa tim je dostavljen i nastavni materijal, dakle,  rad Zorana Koprivice  - Dijalog i idiolekt u filmovima Živka Nikolića, a takođe i rad Alojza Majetića -  Nespojivost literature i filma ili raskorak riječi i slike. 

  Tokom proteklih sedmica  poslati su materijali: 

1. Smrt gospodina Goluže - film, a potom i rad Zorana Koprivice Smrt gospodina Goluže - Nikolićev teatar apsurda

2. Rad Ljubomira Pajića o filmu, književnosti i istoriji, rad Zorana Koprivice o odnosu literarnog i filmskog u filmu Smrt gospodina Goluže, link posredstvom kojeg se može čuti  razgovor sa Goranom Markovićem  na temu snimanja filma Variola Vera (razgovor snimljen 2012.godine, a sam film 1982.)

3. Rad Zorana Koprivice o Petrovićevoj adaptaciji Bulgakovljevog filma Majstor i Margarita (La danse diable u filmu Majstor i Margarita Aleksandra Petrovića), rad Dragane Bedov o odnosu književnosti i filma (Književnost i film - dve strane iste linije), preporuke za Makavejev film  Čovek nije tica, kao i za  Grupni portret s damom (rađen prema istoimenom romanu njemačkog nobelovca Teodora Bela).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.