Studenti primijenjenih studija Kontinentalno voćarstvo i ljekovito bilje na radionici o ambroziji




Studenti primijenjenih studija Kontinentalno voćarstvo i ljekovito bilje na radionici o ambroziji

Studenti  primijenjenih studja studijskog programa Kontinentalno voćarstvo i ljekovito bilje koji se realizuje u Bijelom Polju, učestvovali su na edukativno-informativnoj radionici posvećenoj Ambroziji, korovskoj biljnoj vrsti koja sve više predstavlja i poljoprivredni i zdravstveni problem u našem okruženju.

Radionica je održana u organizaciji Centra za razvoj agrara iz Bijelog Polja, koji u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom iz Podgorice i Upravom za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, realizuje projekat "Ambrozija - informacije i mjere sanacije". Prezentaciju na ovu temu studentima je održala Ivana Milović, specijalista biologije i koordinator projekta mr Dejan Zejak, a studentima je podijeljen promo materijal i flajeri sa osnovnim informacijama o ambroziji (Ambrosia artemisiifolia L.).

Ambrozija je, inače,  u Crnoj Gori prvi put zabilježena na obali Morače, u Podgorici, 2005. godine, a danas je rasprostranjena na znatno većem prostoru, te je neophodno suzbiti širenje ove korovske i alergene biljke.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.