Konkurs za upis u III roku biće objavljen sjutra: Prijave u ponedjeljak
Konkurs za upis u III roku biće objavljen sjutra: Prijave u ponedjeljak

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisaće sjutra konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija UCG za studijsku 2023/24. godinu, u trećem upisnom roku. Na budžetu je preostalo ukupno 884 mjesta, dok je na novom studijskom samofinansirajućem  programu na engleskom jeziku Business and Economics, na Ekonomskom fakultetu, preostalo 43 mjesta. 

Konkurs će biti objavljen na sajtu Univerziteta Crne Gore kao i u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori.

Broj preostalih mjesta  po organizacionim jedinicama je sljedeći: Biotehnički fakultet 83, Ekonomski fakultet 43 (Business and Economics), Elektrotehnički fakultet 32, Fakultet dramskih umjetnosti 25, Fakultet likovnih umjetnosti 19, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 51, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 42, Filološki fakultet 89, Filozofski fakultet 76, Građevinski fakultet 41, Mašinski fakultet 131, Medicinski fakultet 11 (Stomatologija), Metalurško-tehnološki fakultet 88, Muzička akademija 19, Pomorski fakultet Kotor 113 i Prirodno-matematički fakultet 64

I u trećem upisnom roku, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete Univerzitet Crne Gore organizuje elektronsko prijavljivanje na predmetni konkurs.

Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

Prijava na konkurs se podnosi 4. septembra 2023. godine do 16 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nisu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 5. septembra 2023. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se 6. i 7. septembra 2023. godine prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Ostali detalji biće istaknuti u tekstu konkursa.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.