Obilježen Dan Biotehničkog fakulteta - Promovišemo znanje i naučnu izvrsnost




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Obilježavanju Dana Biotehničkog fakulteta, pored zaposlenih i studenata Biotehničkog fakulteta, prisustvovali su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, dekani i prodekani sa drugih fakulteta UCG, Uprave za bezbjednost hrane kao i predstavnici privrednih subjekata.  

U uvodnom obraćanju prisutne je pozdravila dekanica prof. dr Božidarka Marković i tom prilikom ukazala na najvažnije segmente iz razvoja i rada Fakulteta, njegovu ulogu u razvoju poljoprivrede i  intenzivnu saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koje je za ovu priliku obezbijedilo nagradni fond od 9000 eura za 30 studenata koji su u prethodnoj godini ostvarili najbolji uspjeh. Potom je ukazala na najznačajnije naučnoistraživačke aktivnosti u prethodnoj godini, sa naglaskom na novodobijene projekte.

Marica Melović, generalna direktorica Direktorata za naučnoistraživačku djelatnost u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija govoreći o ulozi Biotehničkog fakulteta u promovisanju naučnih istraživanja i akademskog napretka naglasila je da događaj poput ovog omogućava nam da istaknemo važnost znanja, inovacija i saradnje u oblasti poljoprivrede, šumarstva i srodnih disciplina, te da je ovo prilika da se pokaže i snaga zajedništva unutar akademske i naučne zajednice.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gospodin Vladimir Joković u svom obraćanju je uz čestitke nagrađenim studentima istakao važnost saradnje između akademske zajednice i Vlade: “Kroz zajednički rad i dijalog, možemo identifikovati najbolje prakse, razviti inovativna rješenja i unaprijediti naše poljoprivredne procese. Ministarstvo poljoprivrede prepoznaje važnost vaše uloge u obrazovanju budućih stručnjaka kao pokretačke energije savremenog društva.   Zato smo spremni pružiti podršku fakultetu u svakom pogledu. Uz vašu stručnost i našu podršku, vjerujem da možemo postići izvanredne rezultate. Želimo stvoriti okruženje u kojem se inovacija nagrađuje, a talenat cijeni.

Nagrade najboljim studentima osnovnih i master studija uručio je ministar Vladimir Joković, a u ime nagrađenih studenata zahvalila se Amina Dautović. Ona je istakla da inžinjeri poljoprivrede imaju privilegiju da se bave proizvodnjom hrane i dodala: U to ime, zahvaljujem se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Biotehničkom fakultetu na kontinuiranoj podršci našem obrazovanju. Zaista, ova ceremonija dodjele nagrada za nas je dokaz požrtvovanosti i dodatna motivacija na putu sticanja obrazovanja iz oblasti poljoprivrednih nauka. Uvjeravam vas da ćemo znanja i iskustva stečena na ovom fakultetu iskoristiti da pomognemo crnogorskoj poljoprivredi. Potrudićemo se da u svojoj karijeri poljoprivrednu proizvodnju podignemo na jedan viši nivo, valorizujemo obilate poljoprivredne potencijale koje Crna Gora ima i budemo generacija tranzicije.

Nakon svečanog dijela, manifestacija je nastavljena kroz prezentaciju novodobijenih projekata (međunarodnih i nacionalnih) prezentacije studentskih radova i iskustava sa mobilnosti studenata, kao i prezentaciju aktivnosti Alumni kluba Biotehničkog fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.