Biotehnički fakultet, 08.07.2019

Na Biotehničkom fakultetu UCG u II upisnom roku 64 mjesta



Na Biotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore u II upisnom roku ostalo je 64 mjesta, i to na Biljnoj proizvodnji 9, Animalnoj proizvodnji 13, Mediteranskom voćarstu 21 i Kontinentalnom voćarstvu 21.

Prodekanica Biotehničkog fakulteta Aleksandra Despotović navodi da je poljoprivreda strateška grana razvoja države Crne Gore i da Imageupisani studenti imaju mogućnost da se kroz nastavni proces  upoznaju  na najsavreminijom opremom,  sa bitnim elementima zdravstvene bezbjednosti hrane i standarda kvaliteta.

“Praktična nastava je posebno dobila na značaju kroz reformisane akreditovane programe i  činjenicu  da je predviđeno da 25% praktične nastave predstavlja obavezni dio predmeta. Takođe, studenti našeg Fakulteta imaju mogućnost izvođenja praktične nastave na našim imanjima u Podgorici i Baru, uključujući privredne subjekte sa kojima postoji dugogodišnja saradnja. Kroz ovu  saradnju otvaraju se mogućnosti za nastavak stručnog osposobljavanja i zasnivanja radnog odnosa”, kazala je Despotović.

Upisani studenti u prvom roku su znatno bolji u odnosu na prethodni period, jer preovladavaju odlični i vrlo dobri učenici, a Despotović posebno ističe zainteresovanost učenika koji su osvojili priznanja “Luča” u dosadašnjem školovanju. 

“Želimo dobrodošlicu svim mladim ljudima i pozivamo nove mlade ljude da se priključe uspješnoj priči koja traje 82 godine – počev od osnovanja naše institucije davne 1937. godine”, poručila je Despotović.

 

Broj posjeta : 470