Biotehnički fakultet, 14.09.2019

Na specijalističkim studijama ukupno 135 mjesta na Biotehničkom fakultetu UCGNa Biotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, za studijsku 2019/20. godinu, prema Odluci Upravnog odbora UCG, na specijalističkim studijama ima ukupno 135 mjesta, od čega je 70 budžetskih.

Prodekanica za nastavu Biotehničkog fakulteta prof. dr Snježana Hrnčić navodi da su budžetska mjesta uglavnom na akademskim specijalističkim studijama, i to na četiri studijska programa Voćarstvo i vinogradarstvo (20),  Ratarstvo i povrtarstvo (15), Zaštita bilja (15) i Stočarstvo (20). Na svim ovim programima, dodaje ona, ima po pet samofinansirajućih mjesta, osim Voćarstva i vinogradarstva, gdje ih je 10.

„Kad je riječ o primijenjenim specijalističkim studijama, predviđeno je po 20 samofinansirajućih mjesta na dva studijska programa: Rasadničarstvo i Kontinentalno voćarstvo i ljekovito bilje“, kazala je prodekanica Hrnčić.

Pravo upisa na specijalističke akademske studije Stočarstvo imaju  studenti sa završenim osnovnim akademskim studijama (180 ECTS kredita) iz oblasti stočarstva, a na ostala tri programa studenti sa završenim osnovnim akademskim studijama (180 ECTS kredita)  iz oblasti biljne proizvodnje.

Na primijenjene specijalističke studije oba studijska programa mogu se upisati studenti  sa završenim osnovnim primijenjenim ili akademskim studijama (180 ECTS kredita) iz oblasti biljne proizvodnje.

„Specijalističke studije nude proširivanje znanja stečenih na osnovnim studijama,  i  dobijaju priliku da se zaposle u  raznim privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom voća i povrća, ratarskog bilja, zaštitom bilja, farmama, mesnoj i mljekarskoj industriji, obrazovnim ustanovama, državnim i opštinskim organima koji pokrivaju sektor agrara i bezbjednosti hrane", navodi prodekanica Hrnčić.

 

https://www.cdm.me/drustvo/biotehnicki-fakultet-na-specijalistickim-studijama-135-mjesta/

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/252430/na-biotehnickom-fakultetu-135-mjesta.html

http://www.antenam.net/drustvo/132734-biotehnicki-fakultet-ucg-na-specijalistickim-studijama-135-mjesta

https://fosmedia.me/infos/drustvo/na-biotehnickom-fakultetu-ukupno-135-mjesta

 

Broj posjeta : 468