Raspisan Konkurs za budžetske master studije, prijave elektronskim putem




Raspisan Konkurs za budžetske master studije, prijave elektronskim putem

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore raspisao je danas Konkurs za upis studenata u prvu godinu master akademskih i primijenjenih studija Univerziteta Crne Gore, obima 120 ECTS kredita za studijsku 2020/2021. godinu, koji se finasiraju iz Budžeta Crne Gore.

Konkursom je predviđeno  1.995 mjesta, na 17 fakulteta, odnosno 73 studijska programa.  

Prijave će se predavati elektronskim putem, 1. i 2. oktobra 2020. godine do 18 časova, od kada će sistem biti zatvoren. Kandidati su obavezni da pošalju i originalna dokumenta, isključivo putem pošte.

Raspored polaganja prijemnog ispita kojim se definiše način provjere znanja na prijemnom ispitu (u pisanoj i/ili usmenoj formi) biće istaknut na oglasnoj tabli i internet stranici organizacione jedinice, a organizovaće se  5. i 6. oktobra 2020. godine.

Sadržinu i strukturu prijemnog ispita utvrđuje organizaciona jedinica. Informacija o načinu polaganja, strukturi i sadržini prijemnog ispita objavljena je na oglasnoj tabli i internet stranici organizacione jedinice.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 10. oktobrom 2020. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju i mjere koje se preduzimaju radi prevencije i sprečavanja širenja COVID-19, u skladu sa važećim naredbama Ministarstva zdravlja i preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Univerzitet Crne Gore se oprediijelio za organizaciju upisa elektronskim putem.

Cijeli tekst Konkursa i odluka Upravnog odbora UCG dati su u nastavku: 

UPRAVNI ODBOR UNIVERZITETA CRNE GORE 

raspisuje

KONKURS

ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU MASTER AKADEMSKIH I PRIMIJENJENIH STUDIJA UNIVERZITETA CRNE GORE, OBIMA 120 ECTS KREDITA ZA STUDIJSKU 2020/21.

koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore

ORGANIZACIONA JEDINICA / STUDIJSKI PROGRAM

 BROJ

STUDENATA

BIOTEHNIČKI FAKULTET

85

Voćarstvo, vinogradarstvo, vinarstvo

15

Ratarstvo i povrtarstvo

10

Zaštita bilja

10

Tehnologija u animalnoj proizvodnji

10

Agrobiznis i ruralni razvoj

10

Bezbjednost hrane

10

Kontinentalno voćarstvo i ljekovito bilje

10

Rasadničarstvo

10



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.