Amanda Dibra, najbolja studentkinja Biotehničkog fakulteta za studijsku 2020/21. godinu




Amanda Dibra, najbolja studentkinja Biotehničkog fakulteta za studijsku 2020/21. godinu

Studentkinja Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na studijskom smjeru Mediteransko voće, Amanda Dibra (9.86), najbolji je student ovog fakulteta, a tim povodom će joj biti uručena nagrada za najveći uspjeh tokom studija, za studijsku 2020/21. godinu.

"Ovu nagradu doživljavam isključivo kao neki vid priznanja za dosadašnji trud i zalaganje tokom studiranja. Smatram da prosjek nije relevantan pokazatelj uspjeha već praksa i stručnost. Veliki broj mojih kolega posjeduju znanje i stručnost i tako pozitivno utiču na razvoj naše struke", kazala je studentkinja.

Ona kaže da na putu do uspjeha nije bilo odricanja, odnosno da je svo vrijeme posvećeno ovom uspjehu gledala kao investiciju u sebe.

"Put studenta od početka studiranja do završetka studija je pun izazova, međutim, ti izazovi se mogu relativno lako savladati ako postoji jasno definisan cilj i put do tog cilja, a to je u svakom slučaju, uspješan završetak studija", rekla je Amanda.

Kaže da je fokus na Biotehničkom fakultetu bio na teoriji koju bi trebalo primeniti u praksi. "Praksa je bila u vidu terenske nastave, što je jako bitan segment u stručnom usavršavanju jer kroz praksu student ima mogućnost da implementira svoje znanje na najkorisniji mogući način. Meni lično je dosta značilo, učili smo u grupama i nekako smo svi bili mnogo rasterećeniji i taj napor je mnogo lakše pregurati zajedno", dodala je ona.

Zadaci i ciljevi koje je postavila sebi za predstojeći period, a u domenu su profesionalnog usavršavanja, odnose se na dalje školovanje koje će nastaviti u Crnoj Gori.

"Prvenstveno ću raditi na znanju i moralnim vrijednostima i principima što, po mom mišljenju, utiče na formiranje mene kao jedinke koja može doprinositi zajednici u svom punom kapacitetu. Uspjeh je relativna kategorija, njegovo značenje  zavisi od pojedinca do pojedinca, tako da svi ostvarujemo uspjehe različitih vrsta na svakodnevnom nivou", rekla je Amanda.

Studentkinja vjeruje da će ljudi koji vode državu prepoznati i adekvatno podržati mlade generacije koje žrtvuju svoje vrijeme i lične interese zarad razvoja zajednice, odnosno države.

Budućim studentima Biotehničkog fakulteta upućuje sljedeće riječi: "Iako se pet godina čini dugim periodom, prođe brzo, a cjelokupno iskustvo studiranja je istinski nezaboravno. Imaćete siguran razvoj i perspektivu, a to će prvenstveno biti zbog sticanja novih znanja, vještina i prijateljstava. 

Organizacija UN za hranu i poljoprivredu (FAO) procjenila je da svjetska proizvodnja hrane do 2050. godine treba da poraste za čitavih 70 odsto kako bi podmirila potrebe budućih devet milijardi stanovnika planete. Stoga smatram da je ovaj izbor najperspektivniji u budućem periodu".

 

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/98188-najbolji-studenti-univerziteta-crne-gore-za-studijsku-2020-21-godinu

 

Medijske objave:

http://jedro.me/info/9226-baranka-amanda-dibra-student-sa-prosjekom-9-86?fbclid=IwAR1EFGd1xkYL9C-EiEJX5Fp7ACD0d6r8i2xnH9Uf48ow-fIjuaN4MOFob7Q

https://makanje.me/clanak/4489

https://www.kolektiv.me/169907/svaka-cast-amanda-je-najbolja-studentkinja-biotehnickog-fakulteta?fbclid=IwAR2ePVm30xEYw7gGzeBFx5VTKu4GbmCRFvZe58RyX0qh-ehzUp84TcMsV-I

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/303748/amanda-dibra-najbolja-studentkinja-biotehnickog-fakulteta.html?fbclid=IwAR2fgWXBW877giF3ANwIkRXApNlS02wlotay5cMLufKrlfpe3dDxULYgMpo

https://www.portalanalitika.me/clanak/amanda-dibra-najbolja-studentkinja-biotehnickog-fakulteta

https://m.cdm.me/drustvo/ucg-amanda-dibra-najbolja-studentkinja-biotehnickog-fakulteta/

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.