Saradnja sa NR Kinom – Program “Talentovani mladi naučnici”




Ministarstvo nauke i tehnologije NR Kine – Odeljenje za međunarodnu saradnju objavilo je program “Talentovani mladi naučnici”. Program se finansira od strane Vlade NR Kine i tiče se saradnje sa mladim naučnicima i istraživačima iz zemalja u razvoju.

Za Program mogu aplicirati naučnici i istraživači iz relevantne naučne ustanove zemlje s kojom Kina ima uspostavljene diplomatske odnose. Potrebno je da imaju bar pet godina istraživačkog rada ili zvanje doktora nauka u određenoj oblasti, starosnu dob do 45 godina, znanje engleskog ili kineskog jezika, sposobnost rada u Kini na bazi punog radnog vremena u periodu od 6 do 12 mjeseci, uz nezaobilazno poštovanje kineskih zakona i normi. Kandidate koji budu primljeni na Program, kineska Vlada će mjesečno finansijski podržati sa 12,500 rmb (oko 1,600 EUR).

Više informacija o samom programu nalazi se na internet stranici: http://tysp.cstec.org.cn/en a mogu se dobiti i putem sljedeće e-mail adrese: tysp@cstec.org.cn . Takođe, informacije se nalaze i na sajtu Ministarstva nauke http://www.mna.gov.me/vijesti/182006/Saradnja-Crne-Gore-i-NR-Kine-Program-Talentovani-mladi-naucnici-TYSP.html

Kinseka strana nije obavijestila o dužini trajanja programa niti rokovima za prijavljivanje kandidata.

Ukoliko postoji interesovanje za učešće u predmetnom Programu, molimo da o tome informišete na e-mail adresu: dijana@ac.me najkasnije do 16.03.2018., kako bi se poslale povratne informacije Ministarstvu nauke.

 

Prodekan za nauku i međunarodnu saradnju



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.