Poruka dekana prof. dr Igora Lakića budućim studentima Filološkog fakulteta




Poruka dekana prof. dr Igora Lakića budućim studentima Filološkog fakulteta

U vrijeme sve veće mobilnosti i povezivanja ljudi i zemalja, Filološki fakultet studentima nudi izučavanje stranih jezika, književnosti i kultura. U tom smislu, Fakultet je rasadnik ideja o međujezičkoj i međukulturnoj saradnji.

Na našim studijskim programima za engleski, francuski, ruski, italijanski, njemački, crnogorski i srpski jezik i književnosti nećete naučiti samo jezik, već ćete proširiti i svoje znanje o stranim književnostima i kulturama.

Tokom studija, studenti imaju priliku i da borave na drugim stranim univerzitetima putem programa razmjene, što predstavlja dodatno iskustvo u učenju i napredovanju u struci.

Naši programi, na kojima predaje najbolji nastavni kadar u Crnoj Gori, nude široko obrazovanje koje će studentima omogućiti da, nakon završetka studija, rade u prosveti, prevodilaštvu, novinarstvu, međunarodnim odnosima i mnogim drugim strukama.

Nauka i istraživanje čine bitnu komponentu rada Filološkog fakulteta. Naši profesori i saradnici publikuju svoje naučne radove u najprestižnijim svjetskim časopisima, objavljuju naučne i stručne monografije i udžbenike, učestvuju na međunarodnim konferencijama i programima razmjene, bave se prevođenjem i mnogim drugim oblastima.

Strani jezici su danas neophodni bez obzira kojom se strukom bavite. Profesori i saradnici Filološkog fakulteta predaju jezik struke na svim studijskim programima Univerziteta Crne Gore, prenoseći svoje bogato nastavno i prevodilačko iskustvo i studentima nefiloloških studija.

prof. dr Igor Lakić



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.