Učešće Filološkog fakulteta na Sajmu knjiga u Podgorici




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Filološki fakultet koji je u okviru štanda Univerziteta Crne Gore uzeo učešća na 16. Međunarodnom sajmu knjiga u Podgorici privukao je veliku pažnju kako posjetilaca sajma tako i pisaca gostiju.

Osim izdavačke djelatnosti koju je Filološki fakultet prezentovao pomenuta visokoobrazovna institucija na sajmu je imala više programa. U okviru zvaničnog programa sajma studenti Studijskog programa za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti izveli su scenski prikaz stihova Jevrema Brkovića, a u programu se našla i tribina „Žene u crnogorskoj književnosti" na kojoj su govorile doc. dr Olga Vojičić-Komatina i mr Tamara Pejović-Labudović. 

Tokom trajanja sajma naš štand su posjetili gotovo svi pisci gosti, među kojima su neka od najznačajnih regionalnih imena u svijetu književnosti poput Gorana Petrovića, Muharema Bazdulja, Vladimira Pištala, Gorana Samardžića, Renata Baretića. 

Interesovanje za izdavačku djelatnost Filološkog fakulteta i razgovor s našim studentima koji su bili na štandu pokazali su i neki od ministara u Vladi Crne Gore, kao i brojni ambasadori.

Na našem štandu su bili prisutni i predsjednica UO UCG prof. dr Rajka Glušica, dekan prof. dr Igor Lakić, prodekanica za nastavu doc. dr Nataša Jovović, kao i brojni drugi članovi akademskog i neakademskog osoblja našeg fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.