Gostovanje doc. dr Vanje Vukićević Garić na Univerzitetu Zielona Gora u Poljskoj




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru Erasmus + programa mobilnosti za akademsko osoblje, profesorica Filološkog fakulteta Vanja Vukićević Garić je tokom radne sedmice od 16. do 20. maja gostovala na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta Zielona Gora, gdje je na Studijskom programu za englesku filologiju držala predavanja iz oblasti savremene engleske proze. Tokom i nakon predavanja, u podsticajnim razgovorima sa studentima osnovnih i master studija, kao i sa kolegama, bilo je riječi i o književnosti i filmu, kao i o angloameričkoj kratkoj priči.

Prilikom ove akademske posjete, Vanja Vukićević Garić je posjetila univerzitetsku biblioteku i održala  niz veoma konstruktivnih sastanaka: pored profesora angloameričke kulture i civilizacije, prof.dr Mareka Smoluka, koji je ujedno i Rukovodilac odsjeka za britanske i američke studije i glavni koordinator za Erasmus + međunarodnu kancelariju pri Univerzitetu Zielona Gora, susrela se i sa prorektorkom i Kancelarkom Univerziteta ZG , Katarzinom Lasinskom. Na sastancima je izražena jaka volja za daljim razvojem i jačanjem postojeće saradnje između dva univerziteta, naročito u oblasti društvenih nauka i filoloških studija.

Posebnu čar i čast gostovanju doc. dr Vukićević Garić  dali su i ukazali studenti iz ESN organizacije (Erasmus Students Network) Univerziteta Zielona Gora. Ona je posjetila njihove kancelarije, upoznala se sa načinom njihovog rada, sa brojnim aktivnostima koje kreiraju i sprovode u cilju što produktivnijih i prijatnijih boravaka svih studenata i predavača koji učestvuju u programima mobilnosti. Edukativna razraganatost, visoki kvalitet i besprekorna organizacija njihovog rada kontinutirano doprinose promociji najboljih akademskih vrijednosti unutar i izvan univerzitetskih zajednica, te na najbolji način potvrđuju dragocjenost Erasmus + programa.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.