Književnici Renato Baretić i Tomislav Osmanli danas i sjutra na Njegoševim danima




Književnici Renato Baretić i Tomislav Osmanli danas i sjutra na Njegoševim danima

Književno veče hrvatskog književnika i novinara iz Splita Renata Baretića održaće se večeras u 21h, u Atrijumu Buća, u okviru devetog Međunardonog naučnog skupa Njegoševi dani, dok će se sjutra veče, na istom mjestu u 20:30h, održati književno veče makedonskog pisca Tomislava Osmanlija.

Prethodno veče manifestacije, u organizaciji Studijskog programa za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti, Filološkog fakulteta i Univerziteta Crne Gore, održano je književno veče poznatog srpskog pisca Aleksandra Gatalice, s kojim je razgovarao prof. dr Aleksandar Jerkov.

Međunarodni slavistički skup Njegoševi dani je tradicionalna naučna i kulturna manifestacija u okviru koje ove godine učestvuje 59 naučnica i naučnika (među kojima je sedam akademika) sa 35 različitih naučnoistraživačkih i obrazovnih intitucija koji će govoriti na teme antiratne književnosti i lingvističkog aktivizma. 

U nastavku je dostupan ostatak programa manifestacije koja se završava u subotu 10. septembra predstavom „Crvena“ u režiji Danila Marunovića sa glumcima Branislavom Lečićem i Tomislavom Radosavljevićem.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.