Konkurs za upis u prvu godinu master studija, II upisni rok




 

Univerzitet Crne Gore raspisao je konkurs za upis na master akademske studije obima 120 ECTS kredita, u II roku, za studijsku 2022/23. godinu.

🖊️Pravo upisa ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju VI podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija (diploma osnovnih studija u obimu od najmanje 180 ECTS kredita), iz odgovarajuće oblasti nauka ili umjetnosti.

🖊️Prijave na konkurs podnose se Studentskoj službi 10. oktobra 2022. godine od 10 do 13 časova.

🖊️Uz prijavu je potrebno podnijeti originalnu diplomu ili uvjerenje o završenim osnovnim studijama i kopiju biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuću ličnu ispravu koja se izdaje u skladu sa posebnim propisom. Stranac podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju kada je završio osnovne studije na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

🖊️Za upis u prvu godinu master studija, kandidati su dužni da polože prijemni ispit za sve studijske programe master studija koji su oglašeni ovim konkursom. Prijemni ispiti će biti organizovani od 11. do 12. oktobra 2022. godine, dok će informacije o terminu polaganja biti istaknute na sajtu Filološkog fakulteta.

🖊️ Kandidati koji se upisuju na master studije sa ostvarenih 240 ECTS, potrebna obavještenja o priznatim ispitima po studijskim programima i uslovima za upis na prvu/drugu godinu master studija mogu dobiti u Studentskoj službi 10. oktobra 2022. godine od 10h do 13h.

🖊️Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 17. oktobrom 2022. godine.

🖊️Za više informacija, pogledajte tekst Konkursa u prilogu. 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.