Saradnica u nastavi na SP za italijanski jezik i književnost mr Desanka Jauković na ovogodišnjem izdanju Internacionalnog podgoričkog sajma knjiga




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na VIII Internacionalnom podgoričkom sajmu knjiga održana je promocija antologije Kako mirišu knjige (Come profumano i libri, 2022) koju je objavila italijanska izdavačka kuća BESA MUCI. Ova publikacija proizvod je dugogodišnje saradnje sa izdavačem Liviom Mučijem, koji nastoji da kroz ovakva izdanja, između ostalog, promoviše i crnogorske pisce i spisateljice, omogućavajući na ovaj način prodor naše književnosti u svijet. U ovoj antologiji prisutna je i poezija Desanke Jauković, saradnice na SP za italijanski jezik i književnost, koja je osim kao autorka stihova na italijanskom jeziku  zastupljena i kao prevoditeljka. Naime, ona je sačinila izbor i prevod poezije velikana crnogorske književnosti XX vijeka Radovana Zogovića i nagrađivanog pjesnika Spasoja Bajovića koji je i predsjednik najstarije književne zajednice u Crnoj Gori „Vladimir Mijušković“.

Na promociji knjige govorili su ambasadorka Italije u Crnoj Gori Andreina Marsela, izdavač Livio Muči i prof. dr Vesna Kilibarda koja je moderirala razgovor.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.