Doc. dr Svetlana Kalezić Radonjić na Univerzitetu u Leonu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

  Profesorica Filološkog fakulteta doc. dr Svetlana Kalezić-Radonjić boravila je na Univerzitetu u Leonu (Španija) od 17. do 21. oktobra 2022. godine, u okviru Erasmus + programa, održavši seriju predavanja iz dječje književnosti na Fakultetu za obrazovanje i humanistiku.

Staviviši akcenat na slikovnicu, njene edukativne, humanističke i kreativne potencijale, profesorica Kalezić-Radonjić je tamošnje studente upoznala sa najnovijim svjetskim trendovima u okviru ovog verbo-vizuelnog medija, posebno naglasivši njegove mogućnosti u nastavi stranih jezika, na šta su studenti izuzetno pozitivno reagovali.

Budući da u Španiji postoji razvijena mreža istraživača dječje književnosti, profesorica Kalezić-Radonjić je iskoristila svoj boravak na Univerzitetu u Leonu za još čvršće povezivanje kolega sa Iberijskog poluostrva sa kolegama sa Balkana – pored toga što će se u velikom broju odazvati na The Child and the Book Conference 2023, koju organizuje Univerzitet Crne Gore u maju iduće godine, u inspirativnim razgovorima konkretizovale su se i mogućnosti za zajedničko učešće u značajnim evropskim projektima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.