Erasmus+ iskustvo studentkinja master studija Engleski jezik i književnost




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studentkinje Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore Lela Stanković, Tijana Kosović i Darinka Jovanović, prenijele su utiske sa boravka na Erasmus+razmjeni u Sloveniji, uz napomenu da duguju veliku zahvalnost profesoru Petru Božoviću koji ih je upoznao sa ovim programom razmjene, kao i predusetljivim profesorima i ljubaznom osoblju Filozofskog fakulteta u Ljubljani.

Lela Stanković: Kao student druge godine master studija prevodilaštva na SP Engleski jezik i književnost, imala sam veliko zadovoljstvo da odem na Erasmus+ razmjenu u Sloveniji. Provela sam četiri mjeseca na Filozofskom fakultetu u okviru Univerziteta u Ljubljani i slušala izborne predmete koji su se pokazali korisnim za prevodilačku karijeru. Kako je fokus razmjene bio na master radu, imala sam priliku da koristim nacionalnu i fakultetsku biblioteku i da sprovedem kvalitetnu analizu i istražim ključne aspekte svog rada. Bogato iskustvo u Sloveniji pomoglo mi je da naučim mnogo toga o sebi i o životu. 

Svim studentima toplo preporučujem da iskoriste ovu izuzetno priliku za razmjenu, jer se pruža mogućnost da poradimo na sebi kako i na profesionalnom, tako i na ličnom planu, a i da steknemo mnoga kvalitetna iskustva. 
 
Tijana Kosović: Pored mnogih korisnih znanja koja sam usvojila slušajući izborne predmete Profesionalni aspekti prevođenja i Prevodilačke alatke zatim i pristupa literaturi neophodnoj za pisanje master rada, kao jednu od najvećih prednosti ovog programa izdvojila bih putovanja. Zahvaljujući boravku u Sloveniji, bila sam u mogućnosti da na kratko posjetim i susjedne zemlje, što je upotpunilo doživljaj i ljepotu ovog iskustva. Smatram da su putovanja sastavni dio obrazovanja i da svako od njih vodi ka dodatnom spoznavanju i razvoju sopstvene ličnosti, zbog čega toplo preporučujem svim studentima da učestvuju u programu Erasmus+.
 
Darinka Jovanović: Poznato je da je u životu najljepše đačko doba, naročito kada se period učenja i obrazovanja poveže sa iskustvom življenja u inostranstvu. Zahvaljujući Erasmus + programu, život u Sloveniji obogatio je moj život na više neprocjenjivih načina. Imala sam priliku da učim i radim istraživanje za master rad u predivnoj nacionalnoj biblioteci i, osim toga, upoznam ljude iz dalekih zemalja svijeta poput Indije ili Japana. Zbog toga svim studentima preporučujem da se prijave na Erasmus plus i uživaju u svim prednostima tog iskustva koja će im se pružiti.
 
 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.