Uručeni sertifikati studentima druge generacije Žan Mone Modula EMIMI




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore 21. juna svečano su uručeni sertifikati polaznicima druge generacije Žan Mone Modula Multidisciplinarne studije o integracijama i migracijama kroz interkulturalni dijalog – EMIMI.

Studenti Filološkog, Filozofskog, Ekonomskog i Elektrotehničkog fakulteta bili su u prilici da prate 80 sati nastave i drugih aktivnosti tokom dva semestra akademske 2022 – 2023. godine.

Pored studenata master studija i studenata treće godine osnovnih studija, Modul su pratili i pojedini univerzitetski profesori kao i drugi polaznici u okviru cjeloživotnog obrazovanja. Ukupno dvanaest polaznika druge generacije Modula EMIMI sa uspjehom su završili program.

Modul je okupio osam profesora i jednog saradnika u nastavi sa više univerzitetskih jedinica: Fakulteta političkih nauka, Pravnog, Ekonomskog, Filozofskog i Filološkog fakulteta, kao i jednog eksperta sa Univerziteta u Nici.

Projekat EMIMI podržan je u okviru Erasmus + programa od strane Evropske komisije, a kofinansira ga Univerzitet Crne Gore.

Za uspješnu realizaciju Žan Mone Modula, Evropska komisija nagradila je Filološki fakultet plaketom izvrsnosti 2022. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.