Promocija Filološkog fakulteta u školi Gimnazija Kotor




Promocija Filološkog fakulteta u školi Gimnazija Kotor

U utorak, 13.2.2024. godine, u Gimnaziji Kotor je održana promocija Studijskih programa na Filološkom fakultetu. 

Dr Milena Mrkaić je predstavila maturantima ove škole sve programe i govorila o načinu studiranja, princima, predmetima, o uspješnoj i bogatoj saradnji Filološkog fakulteta sa partnerskim univerzitetima i organizacijama, prednostima učenja jezika u cilju boljeg razumijevanja kulture, mentaliteta, književnosti, istorije zemlje čiji jezik uče kao i o mogućnostima zaposlenja u raznim oblastima, kao što su: obrazovanje, novinarstvo, prevodilaštvo, turizam, preduzetništvo.

Maturanti su pokazali izuzetno interesovanje, pogotovo za mogućnost studiranja u inostranstvu i stipendije koje daje program Erasmus Mundus.

 Isto tako, direktorica gimnazije i svi zainteresovani maturanti su pozvani da 6.3.2024. godine dođu na Filološki fakultet i prisustvuju Info danu, kako bi se mogli informisati o svim detaljima kada je u pitanju upis i školovanje na našem fakultetu.

Ovom prilikom se zahvaljujemo direktorici Gimnazije Kotor, gospođi Slavici Stupić, pedagogici Mileni Nenadović i profesorici ekonomije Krkić Jovani na saradnji i gostoprimstvu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.