Promocija Filološkog fakulteta u beranskoj Gimnaziji „Panto Mališić”




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru promocije Filološkog fakulteta saradnice mr Ksenija Rakočević i Andrea Peruničić posjetile su Gimnaziju „Panto Mališić” u Beranama i u prijatnom ambijentu razgovarale sa zainteresovanim budućim studentima, ali i nastavnim kadrom škole s kojim su razmijenili iskustva.

Tom prilikom maturnatkinjama i maturantima jedne od najstarijih gimnazija u Crnoj Gori su predočene prednosti koje nude studije na Filološkom fakultetu. Predstavnice Filološkog fakulteta su prezentovale sistem studija na različitim nivoima, ali i mogućnosti studentskih razmjena za koje naše studentkinje i studenti mogu aplicirati. Tokom promocije Filološkog fakulteta govorilo se i o poziciji društvenih i humanističkih nauka.

Naše predstavnice su beranskim maturantima predočile da biti student Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore koji ove godine slavi veliki jubilej – 50 godina postojanja,  znači prestiž, prisjećajući se pri tom da je upravo podneblje oko doline Lima bilo najplodnije za crnogorsku književnost i da se nadaju da će se i tom činjenicom budući studenti voditi prilikom odabira budućeg zanimanja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.