Drugi pišu o nama: Bugarska profesorica o posjeti Univerzitetu Crne Gore




 Drugi pišu o nama: Bugarska profesorica  o posjeti Univerzitetu Crne Gore

Moje iskustvo na Univerzitetu Crne Gore bilo je kao da sam kod kuće, u velikoj mjeri podsećajući na akademsku atmosferu moje matične ustanove. Nastavno osoblje, a posebno docentkinja Vanja Vukićević-Garić, oduševili su me svojom stručnošću i žarom. U administrativnom dijelu, bilo mi je zadovoljstvo u interakciji sa prodekanicom Spomenkom Delibašić, čija organizovanost i prijateljski stav su bili zaista impresivni. Studentska populacija bila je šarolika, sa studentima koji su se razlikovali u odzivu, neki su bili veoma aktivni, dok su drugi bili povučeniji.

U pogledu metoda nastave, nisam uočila neke značajne razlike u odnosu na one na mojoj matičnoj instituciji. Ova sličnost mi je dala osjećaj sigurnosti i omogućila mi je da se lako prilagodim akademskom okruženju.

Imala sam zadovoljstvo da se upoznam sa kolegama koji su specijalizovani za književnost i amerikanistiku. Naše diskusije su bile veoma poučne i pružile su mi vrijedne uvide u organizaciju nastavnog plana i programa, što je za mene bilo izuzetno korisno, posebno u kontekstu razvoja novih disciplina u mojoj oblasti.

Saradnja sa kolegama iz moje specijalnosti bila je jedan od najistaknutijih djelova mog boravka. Ove interakcije nude veliki potencijal za buduće naučne skupove, konsultacije i zajednička istraživanja.

Moj departman s nestrpljenjem iščekuje dolazak članova vašeg nastavnog osoblja u okviru programa Erasmus+ za nastavničku mobilnost. Jedva čekamo da se upoznaju i stupaju u interakciju sa našim studentima.

Takođe, srdačno pozivamo nastavno osoblje Univerziteta Crne Gore da se pridruži naučnim događanjima koje organizuje Južnozapadni Univerzitet „Neofit Rilski“. Njihov doprinos i zajednički rad bez sumnje će obogatiti te događaje.

Doc. dr Maria Anastasova, PhD
Katedra za germanske i romanske studije
Filološki fakultet
Jugozapadni Univerzitet Neofit Rilski



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.