Filološki fakultet na događaju "COST Info Day in Montenegro"




Filološki fakultet na događaju <span class="CyrLatIgnore">"COST Info Day in Montenegro"</span>

Dekan Filološkog fakulteta prof. dr Igor Lakić, zajedno sa koleginicama doc. dr Brankom Živković i doc. dr Dejom Piletić i kolegom doc. dr Petrom Božovićem, prisustvovao je događaju COST Info Day in Montenegro, koji je u organizaciji Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore i COST Asocijacije upriličen 9. aprila, u Podgorici.

Tom prilikom detaljno je predstavljen program evropske saradnje u nauci i tehnologiji - COST, kojim se, kroz finansiranje aktivnosti u okvirima istraživačkih i inovacionih projekata i umrežavanje istraživačkih timova u srodnim oblastima istraživanja, ostvaruje, proširuje i učvršćuje međunarodna naučna saradnja koja vodi ka uspostavljanju partnerstava, zajedničkih projekata i objavljivanja naučnih radova.

Istaknute su višestruke koristi samog COST programa, kako za pojedinačne istraživače i naučnike, tako i za širu naučnu zajednicu, te detaljno opisan postupak prijave projekata u najraznovrsnijim naučnim oblastima, kao i prilično jednostavni koraci pristupanja postojećim mnogobrojnim istraživačkim projektima u okviru COST mreže.

Predstavljene su raznovrsne aktivnosti koje okvirima različitih projekata podržava ovaj program, a poseban akcenat stavljen je na prednosti COST akcije za mlade istraživače.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.