Promovisan prvi broj studentskog časopisa „Filolog“




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Svečana promocija prvog štampanog broja časopisa „Filolog“ održana je u prostorijama Filološkog fakulteta, 5. aprila 2024, u organizaciji VIjeća studenata Filološkog fakulteta. Časopis „Filolog“, sadrži pregled aktivnosti koje je Vijeće studenata realizovalo u proteklom periodu, intervju sa dekanom i istaknutim studentima kao i autorske radove studenata Fakulteta.

Dekan Filološkog fakulteta, prof. dr Igor Lakić, ukazao je na važnost studentskog aktivizma i pohvalio je realizovani projekat. Dekan je u svom obraćanju pozvao profesore na podsticanje kreativnosti i inovativnosti kod studenta.

Predsjednik Vijeća studenata, Bogdan Lazarević, istakao je da je inicijalna želja za pokretanjem studentskog časopisa nastala iz potrebe da najznačajniji momenti studentskog aktivizma i kreativnost studenata ostanu zabilježeni i ovjekovječeni. Lazarević je naglasio da će urednički tim već u toku ovog mjeseca početi sa radom na drugom broju časopisa, kada će biti objavljen poziv za dostavljanje studentskih radova.

Na događaju su studenti Tamara Simonović, Sofija Drakulović, Marija Ivanović, Lucija Strunjaš, čiji su se akadamski uspjesi, ali i lirski i prozni tekstovi našli u časopisu, imali priliku da se predstave zvanicama. 

Poseban pečat ovom svečanom događaju, dali su zvuci violine. Prisutni gosti su imali priliku da čuju kompozicije Johana Sebastijana Baha, u izvedbi Valentine Tripecki, studentkinje Muzičke akademije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.