Pozdravna rijec dekana




Pozdravna rijec dekana

Drage studentice i studenti,

 

Filološki fakultet je osnovan 2015. godine u oktobru mjesecu. Osnovna misija Filološkog fakulteta je stvaranje stručnih i kompetentnih kadrova iz oblasti stranih i maternjih jezika i književnosti. Na Filološkom fakultetu možete izučavati engleski, ruski, francuski, italijanski i njemački jezik i književnost, kao i crnogorski, odnosno srpski jezik i južnoslovenske književnosti.

Poseban izazov je činjenica da ćemo akademske 2017/18. godine, upisati PRVU generaciju studenata po reformisanim planovima i programima.

Kao dio UCG, Filološki fakultet aktivno učestvuje u mnogim programima studentske i nastavničke mobilnosti, kako na osnovnim, tako i na master studijama (Francuska, Italija, Njemačka, Slovenija, Poljska i mnoge druge zemlje). Pored stranih jezika koji se izučavaju na Filološkom fakultetu, možete birati i španski jezik za drugi strani jezik tokom osnovnih studija.

Na studijskom programu Engleski jezik i književnost, nakon osnovnih studija, moguće je dalje usavršavanje na masteru za jezik i književnost ili za prevodilaštvo.

Većina naših studenata, pored obrazovnih ustanova, nalazi zapošljenje u javnoj i državnoj administraciji, turističkoj privredi, diplomatiji, bankarskom sektoru i raznim uslužnim djelatnostima.

Izučavanje stranih i maternjih jezika doprinosi stvaranju svestrano obrazovanih i društveno odgovornih osoba, kojima znanje jezika pomaže da pomjeraju granice sopstvenog okruženja i razvijaju otvorenost i bliskost sa različitim kulturama, običajima i naravima drugih podneblja i drugačijih civilizacijskih karakteristika i tradicija.

Nakon završenih filoloških studija, želimo da budete još bolje osobe i da tokom studiranja uživate u otkrivanju novih svjetova, lingvističkih lavirinata i inspirativnih književnih likova i autora.

Dobro došli!

 

Prof. dr Dragan Bogojević,

dekan Filološkog fakulteta



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.