Profesorica Tatar Anđelić u Zarbrikenu i Luksemburgu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesorica Jasmina Tatar Anđelić je u okviru programa  nastavničke mobilnosti Erasmus + boravila na univerzitetu u Sarlandu, u periodu od 21. do 28. 04. 2018. Na  osnovu poziva prof. dr Klaudije Polzin-Hauman, šefice Odsjeka za romanistiku i prorektorke Univerziteta Sarland, profesorica Tatar Anđelić je studentima francuskog jezika održala predavanje iz morfosintakse i sintakse francuskog jezika.

Na inicijativu prof. dr Polzin Hauman, profesorica Tatar Anđelić je učestvovala u radu seminara organizovanog 24. 04. 2018. na Univerzitetu u Luksemburgu, u okviru projekta “Université de la Grande région”, koji podrazumijeva umrežavanja i saradnju univerziteta Njemačke (Sarland), Luksemburga, Belgije (Liježa) i Francuske (Mec). Polaznicima seminara održala je predavanje o aktuelnoj sociolingvističkoj situaciji na prostoru bivšeg srpskohrvatskog jezika.

Tokom boravka u Zarbrikenu, profesorica Tatar Anđelić je održala sastanke sa kolegama sa romanistike. Budući da je regija Sarland, kao pogranična regija, poznata po inicijativama saradnje između Francuske i Njemačke i frankofonim programima na Univerzitetu, kolege sa odsjeka za romanistiku, prof. dr Florijan Henke i prof. dr Elen Fo, pokazale su interesovanje za nastavak saradnje sa Studijskim programom za francuski jezik i književnost Filološkog fakulteta u vidu učešća na stručnim konferencijama i razmjene nastavnog kadra i studenata.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.