Austrijski dani u Crnoj Gori




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Austrijska ambasadorka u Crnoj Gori, Ana Janković (Anna Janković) posjetila je u utorak 23.10. FIlološki fakultet i na Studijskom progamu za njemački jezik i književnost otvorila manifestaciju AUSTRIJSKI DANI U CRNOJ GORI koju šesti put za redom organizuju Austrijska ambasada u Crnoj Gori i Studijski program za njemački jezik i književnost Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Humboltovim društvom za njemačko-crnogorsku kulturnu saradnju i austrijskim Saveznim ministarstvom za obrazovanje, nauku i istraživanje. 

Ambasadorka je sa studentima germanistike razgovarala o prednostima koje prilikom zapošljavanja i profesionalnog afirmisanja imaju kandidati koji znaju više jezika, ističući da je znanje njemačkog kandidatima obično veliki adut bez bzira u kojoj oblasti traže zaposlenje. Studenti su pokazali interesovanje za mogućnost nastavka studija i realizaciju stručnih praksi u Austriji i postavili su ambasadorki veliki broj pitanja koja se odnose na život i studiranje na njemačkom govornom području. 

Nakon susreta sa ambasadorkom studenti germanistike imali su priliku da učestvuju u radionici kreativnog pisanja sa višestruko nagrađivanom austrijskom spisateljicom Ursulom Vigele (Ursula Wiegele), čije su tekstove ranije prevodili na nastavi prevođenje. Na književnoj večeri Ursule Vigele, u srijedu 24.10.2018. u Austrijskoj ambasadi u 19h, studenti germanistike čitaće svoje prevode tekstova Vigele. 

Od 23.10. do 8.11.2018. u okviru Dana Austrije održaće se niz kulturnih i obrazovnih manifestacija u Nikšiću i Podgorici.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.