Prof. dr Ana Pejanović u Zarbrikenu (Njemačka)




Prof. dr Ana Pejanović u Zarbrikenu (Njemačka)

U okviru programa Erasmus+ Teaching Staff Mobility, u periodu od 19. do 25. juna 2017. godine, profesorica našeg fakulteta dr Ana Pejanović sa Studijskog programa za ruski jezik i književnost boravila je u Zarbrikenu u Njemačkoj.

Prof. dr Ana Pejanović bila je gost Instituta za slavistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta Zarland. U okviru sedmodnevnog boravka ona je održala predavanja studentima slavistike na temu   Современная славянская фразеология (Savremena slovenska frazeologija).

Izlaganje na temu Сопоставителньное изучение славянской фразеологии – когнитивый и переводческий аспекты (Kontrastivnа slovenskа frazeologijа kognitivni i translatološki pristup) održala je pred kolegama magistrandima i doktorandima slavistike.

Tokom boravka, osim sastanka sa dekanom Fakulteta prof. dr Ronaldom Martijem, Ana Pejanović imala je niz susreta sa kolegama slavistima. Neki od njih (dr Ekatarina Klju) već su u okviru pomenutog programa boravili na Filološkom fakultetu, a pojedini će naredne akademske godine u septembru biti gosti našeg fakulteta (dr Gabrijela Vojvoda). Planira se i zajednički slavistički projekat i dolazak prof. dr Ronalda Martija u Crnu Goru. Opširnije...

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.