Upis na master studije




Upis na master studije

Upis studenata na prvu godinu master studija vrši se u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima, kriterijumima i postupku upisa na prvu godinu master studije Univerziteta Crne Gore.

Studenti koji su završili osnovne studije (u trajanju od tri godine sa prikupljenih 180 ECTS) i koji su položili predviđeni prijemni ispit mogu upisati master studije (u trajanju od dvije godine ili 120 ECTS).

U skladu sa čl. 7 Pravilnika, bodovanje kandidata vrši se sabiranjem broja bodova opšteg uspjeha i uspjeha na prijemnom ispitu na sljedeći način:

  • opšti uspjeh do 50 bodova, na način da se indeks uspješnosti pomnoži sa 5.
  • uspjeh na prijemnom ispitu do 50 bodova.

Student mora da sakupi najmanje 25 bodova da bi položio prijemni ispit.

Studenti svih Studijskih programa Filološkog fakulteta polagaće odgovarajući test iz jezika i književnosti/kulture i civilizacije. Na prijemnom ispitu će se provjeravati opšte znanje iz programa osnovnih studija Filološkog fakulteta. O načinu organizovanja prijemnog ispita kandidati će biti dodatno obaviješteni putem internet stranice Filološkog fakulteta.

Na osnovu ukupnog broja bodova iz opšteg uspjeha i uspjeha na prijemnom ispitu izvršiće se rangiranje i upis u prvu godinu master studija Filološkog fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.