OBAVJEŠTENJE o prepisu studenata sa jednog studijskog programa Filološkog fakulteta na drugi ili sa drugih crnogorskih univerziteta na UCG




OBAVJEŠTENJE 

o prepisu studenata sa jednog studijskog programa Filološkog fakulteta na drugi

ili sa drugih crnogorskih univerziteta na UCG[1]

  1. Prepis studenata sa jednog studijskog programa Filološkog fakulteta na drugi ili sa drugih crnogorskih univerziteta na naš fakultet vrši se u upisnom roku (obično u julu i u septembru), u okviru licencom dozvoljenog broja.
  2. Student je dužan da podnese molbu dekanu, uvjerenje o položenim ispitima, ovjeren nastavni plan i program po kojem je dotad studirao i kopiju lične karte.
  3. Dekan formira komisiju koja utvrđuje ekvivalentnost stečenog obrazovanja i formira predlog za upis, koji sadrži spisak predmeta koji se priznaju. Položeni ispiti na prethodno upisanom studijskom programu priznaju se ako predmeti iz kojih su ispiti položeni, po svom sadržaju i obimu, odgovaraju najmanje 80% nastavnim predmetima studijskog programa na koji se prepisuje.

4. Priznavanjem ispita priznaje se i ocjena kojom je student ocijenjen, kao i broj ECTS kredita.

[1] Studenti sa stranih univerziteta koji imaju namjeru da se prepišu na naš, podnose zahtjev za nostrifikaciju (obrazac je već na sajtu). 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.