Rektorat, 27.10.2017

Udruženje studenata akademija CetinjeUdruženje studenata akademija Cetinje je studentska organizacija osnovana 2007. godine. Djelatnost ove organizacije su studentska dešavanja kulturno-umjetničkog karaktera. Članovi su studenti umjetničkih fakulteta sa Cetinja – Fakulteta likovnih umjetnosti, Fakulteta dramskih umjetnosti i Muzičke akademije, koji su do sada uspješno realizovali više umjetničkih projekata.


Najznačajniji događaj koji realizuje ova organizacija je Studentski festival umjetnosti koji se održava svake godine, prve sedmice u maju. Na ovom festivalu studenti imaju priliku da pokažu svoju kreativnost, talenat i umijeće. Udruženje studenata akademija Cetinje je zaduženo za organizaciju koncerata, izložbi i predstava studenata umjetničkih fakulteta i doprinosi poboljšanju studentskog života Prijestonice Cetinje.

Studentska galerija na Cetinju, otvorena u decembru 2016, sjedište je ove organizacije i mjesto gdje će se realizovati koncerti, izložbe i predstave, ali i obezbijediti studentima dodatne učionice za vježbanje i učenje.

T: +382 69 223 856

FB: Udruženje Studenata Akademija Cetinje

E: studenti.cetinje@gmail.com