Prvi podkast Ključne riječi: Gost direktorica Centralne univerzitetske biblioteke mr Bosiljka Cicmil




Prvi podkast Ključne riječi: Gost direktorica Centralne univerzitetske biblioteke mr Bosiljka Cicmil

Prvi podkast „Ključne riječi“, koji Centralna univerzitetska biblioteka realizuje u saradnji sa Fakultetom dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, objavljen je danas i dostupan na  YouTube kanalu CUB

Gost premijernog podkasta „Ključne riječi“ je mr Bosiljka Cicmil, direktorka Centralne univerzitetske biblioteke (CUB). Urednik i voditelj emisije bibliotekar mr Ognjen Savić sa njom razgovara o misiji i izazovima biblioteka u 21. vijeku, razvoju i problemima biblioteka i bibliotekarstva u Crnoj Gori, te ulozi Centralne biblioteke u procesu opšteg i stručnog obrazovanja na našem univerzitetu i u državi.

Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) pokrenula je svoj podkast pod nazivom „Ključne riječi“ u cilju promocije vrijednosti bibliotekarstva, nauke, obrazovanja i kulture dijaloga, odnosno diseminacije znanja i razvoja humanog društva. U sljedećim izdanjima podkasta, očekujte razgovore na aktuelne teme kako sa profesorima, docentima, saradnicima i svršenim i aktivnim studentima Univerziteta Crne Gore (UCG), tako i bibliotekarima i naučnicima i umjetnicima izvan naše akademske zajednice. 

„Ključne riječi“ trebalo bi da podstaknu širu javnost, a posebno mlade, da bolje razumiju ulogu nauke i stvaralaštva, te uticaj koji biblioteke i akademska zajednica mogu imati na razvoj svih segmenata crnogorskog društva. 

Režiju ovog podkasta potpisuje mr Sead Šabotić, produkciju dr Edin Jašarović, kameru i montažu Blažo Tatar, dizajn i grafiku Ivan Živković

Muzika: Lesfm from Pixabay

Razgovor sa mr Bosiljkom Cicmil možete pogledati na YouTube kanalu CUB ili u video prilogu u nastavku:

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.